Mijn leven en interesses waren veranderd. Tijdens mijn burn-out kwam ik erachter wat mijn missie is en gooide het roer om…

Ik ben Esther van Boheemen- van Eijk. Opgegroeid in Nootdorp/Leidschenveen in een liefdevol gezin. Mijn ouders waren altijd lief voor elkaar, er werd met elkaar gepraat en veel plezier gemaakt. Ik was de middelste van drie meiden, ik heb een oudere en een jongere zus. We gingen veel op bezoek bij familie en graag op vakantie naar Schotland, Ierland, Engeland en Scandinavië.

Op school vond ik niet altijd aansluiting bij anderen en was erg gevoelig. Nu ben ik erachter dat ik hoog sensitief ben, toen voelde ik mij gewoon wel eens anders dan de rest.

Op mijn dertiende jaar werd ik voor het eerst ongesteld. Ik durfde met niemand daarover te praten op school, ik was de eerste van mijn vriendinnen. Ik begreep niets van die cyclus en ik had veel last van acné, de huisarts had de pil voorgeschreven. Mijn huid werd iets rustiger, maar het ging niet weg. Wel had ik meer controle over mijn cyclus. Wat had ik graag gewild dat iemand mij toen had verteld over de juiste voeding/leefstijl in relatie met mijn hormonen.
Op de middelbare school en het MBO heb ik vrienden voor het leven leren kennen en heb ik geleerd dat het oké is zoals ik ben.

Toen ik zestien jaar was leerde ik Vincent kennen, we kregen verkering en hadden het leuk samen. We lieten elkaar ook nog wel vrij. Ik ging op mijn achttiende voor elf weken een stage doen op Curaçao. Hier leerde ik zelfstandig te zijn en zelf mijn boontjes te doppen.
Na het MBO ging ik werken in de kinderopvang. Ik ben gek op kinderen en had veel liefde om te geven.

De band tussen Vincent en mij werd sterker en we besloten samen een appartement te kopen. We gingen graag op vakantie en deden het liefst combinatie-reizen. Een paar dagen een stad verkennen en daarna relaxen langs de kust.

circle
esther van boheemen

‘’Na een paar maanden aanmodderen werd ik doorgestuurd voor een onderzoek op PCOS…’’

In 2012 maakten we een grote rondreis in Amerika en besloten toen dat we dolgraag papa en mama wilden worden. Ik stopte met de NUVA-ring (anticonceptie). Ik had mij al een beetje ingelezen hoe een vrouwelijke cyclus in elkaar zit en wanneer de meeste kans op een zwangerschap zou kunnen zijn. Ik probeerde mijn menstruatiecyclus te begrijpen, maar ik wist totaal niet wanneer de eerste dag was, laat staan wanneer de eisprong was, omdat er totaal geen logisch ritme in mijn cyclus zat. Na een paar maanden aanmodderen werd ik door de huisarts doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een onderzoek op PCOS.

Gelukkig wist mijn huisarts van PCOS af, anders had ze waarschijnlijk gezegd dat mijn lichaam nog wat ontwenningsverschijnselen zou hebben van de anticonceptie en de menstruatiecyclus vanzelf wel op gang zou komen. Tijdens een echo bleek dat ik inderdaad meer dan twaalf eicelblaasjes per eierstok had en in combinatie met andere factoren kreeg ik de diagnose PCOS.

‘De liefde hield ons staande..’

De zaadcellen van Vincent werden voor de zekerheid ook onderzocht en dan zouden we met behulp van extra hormoonpilletjes (Clomid) prima zwanger kunnen worden. We waren nog heel erg jong (22 en 25 jaar), maar toch was onze kinderwens heel erg groot!
Vincent kreeg meerdere vruchtbaarheidsonderzoeken en we werden naar drie verschillende ziekenhuizen doorgestuurd, maar het bleek bij ons echt niet mogelijk om samen een kindje te kunnen krijgen.

We hadden gelukkig ook nog veel geluksmomenten in ons leven en de liefde hield ons staande.
Vincent vroeg mij ten huwelijk in Portugal, de positieve afleiding voor het regelen van ons huwelijk was zo welkom!

Ondertussen waren we twee jaar verder en waren er al snel over uit dat we echt niet kinderloos door het leven wilden en grepen het aanbod van het ziekenhuis om via KID (Kunstmatig Inseminatie van een Donor) te proberen wel een kindje te kunnen krijgen met beide handen aan.

In augustus 2014 trouwden we, wat een prachtige dag! Door de liefde die ons staande hield lukte het om dit loodzware traject aan te kunnen.
Er zaten veel zware dagen tussen en soms had ik ook depressieve gevoelens. Het leek zo oneindig en onze kinderwens werd alleen maar groter. Wat had ik ook nu graag gewild dat iemand mij toen had verteld over de juiste voeding/leefstijl in relatie met mijn hormonen. Ik vond het super moeilijk om andere vrouwen zwanger te zien, met mijn werk was ik constant in contact met jonge gezinnen, zwangere vrouwen en baby’s.

Esther van Boheemen

Lang gehoopt, lang gedroomd, liefdevol verlangend uitgekeken, onze droom werd werkelijkheid

Maar toen… raakte ik zwanger van onze zoon! De eerste helft van de zwangerschap was zo dubbel: ik was eigenlijk nog heel erg boos op alle zwangere vrouwen, ik haatte dikke buiken en beschuit met muisjes, maar… ik was nu één van hen.. Gelukkig heb ik ook echt kunnen genieten van deze zwangerschap en was ik zo dankbaar dat het ons ook gegund is om papa en mama te mogen worden. Ons zoontje werd geboren, wat een geluk en liefde! Zo dankbaar!

We verhuisden een half jaar later naar een ‘grote mensen huis’ in Pijnacker en besloten al snel dat we heel graag een tweede kindje wilden. In het ziekenhuis voelde ik mij beter gehoord door verpleegkundigen en dokters en was ik met de tweede poging al zwanger! We kregen in 2018 aan het begin van het jaar een prachtige dochter, ons geluk kon niet op! We hadden het helemaal voor elkaar.

‘.. maar ik moest nu toch eigenlijk heel erg gelukkig zijn?!’

Toen onze dochter een half jaar oud was belande ik in een burn-out. Ik had het gevoel dat ik alle ballen in de lucht moest houden en iedereen tevreden moest stellen. Mijn lichaam had mij tot een halt geroepen dat het niet verder kon. Maar ik moest nu toch eigenlijk heel erg gelukkig zijn?!

Ik had ruimte nodig, tijd voor mijzelf, om erachter te komen wat er aan de hand was met mij. Ik bracht veel tijd door in het bos, ik maakte wandelingen en zat soms uren op een bankje. Ook schreef ik mijn gedachten op om de chaos in mijn hoofd op een rijtje te krijgen.
Door de rust en de tijd kreeg mijn onderbewustzijn een kans om te laten weten wat er echt aan de hand was: 

Toen ik net begon met mijn eerste echte baan was ik pas negentien jaar. Nog hartstikke jong! Ik wist toen dat ik ooit verder wilde leren, maar in welk vak had ik nog geen idee. Dat gevoel van mijzelf verder willen ontwikkelen was altijd blijven hangen, maar het leek nooit het juiste moment: we gingen regelmatig reizen, belande in het kinderwens-traject, trouwden, zwangerschap, mijn man die zijn hoveniersbedrijf opstartte, ons zoontje die werd geboren, verbouwing, verhuizing, wens voor een twee kindje, zwangerschap, een dochtertje erbij, druk gezinsleven.. Ik besteedde altijd mijn energie aan andere dingen, waarvan ik vond dat ze belangrijk waren op dat moment. 

Ik werkte al tien jaar op dezelfde groep van hetzelfde kinderdagverblijf. De uitdaging was eruit, ik was in een soort sleur geraakt en toen greep mijn lichaam in en belande ik in de burn-out.

Ik had het drukker dan ooit, maar omdat ik deed waar ik gelukkig van werd kreeg ik zoveel energie!

Ik wist nu wat er aan de hand was en ging op zoek naar mijn interesses en talenten. Ik schreef mij in voor twee opleidingen op het gebied van voeding en hormonen. Ik leek wel gek.. net uit een burn-out, drie dagen per week weer aan het werk, twee kleine kinderen, een man met zijn eigen drukke bedrijf en dan ook nog twee opleidingen erbij! Maar.. ik kreeg er zoveel energie van! Ik deed eindelijk iets voor mijzelf waar ik super gelukkig van werd! Dat had een heel positief effect op mijn hele welzijn.
Het allermooiste was dat ik door de kennis die ik opdeed mijn eigen lichaam goed onder de loep kon nemen. Mijn hormonen waren uit balans en ik heb het zelf met voeding, beweging, stressreductie en suppletie kunnen herstellen! En ik kan je vertellen: het is zo fijn om lekker in je vel te zitten!
En toen dacht ik.. DIT WIL IK OOK VOOR EEN ANDER! Ik wil vrouwen helpen met mijn kennis.
Ik slaagde voor beide opleidingen, nam ontslag van mijn vaste baan, schreef mij in bij de Kamer van Koophandel en begon Voeding & Hormooncoach vorm te geven.

Toch wilde ik nog veel meer weten over het lichaam, hormonen, voeding, leefstijl en suppletie. Ik was net een soort spons, ik deed nog een aantal opleidingen. Ik weet dat ik heel veel vrouwen kan helpen die het zo hard nodig hebben om geholpen te worden om hun hormoon-klachten aan te pakken. Het is niet normaal als vrouwen met klachten door een disbalans in de hormonen blijven rondlopen. Er kunnen zoveel oorzaken zijn waardoor een disbalans ontstaat en dat heeft een gevolg op klachten en deze klachten kunnen erger worden.

Ik wil jou helpen om van je hormonale klachten af te komen.
Enuhh.. nee, ik ben niet perfect en leef niet altijd volgens ‘het boekje’. Soms heb ik ook gewoon zin een stuk chocolade of een frietje en daar geniet ik dan extra van! Maar ik weet wel de balans weer snel terug te vinden.

Dit wil ik jou ook leren! Samen gaan we op zoek naar de perfecte balans voor jouw lichaam waardoor je veel meer energie overhoud, lekkerder in je vel zit, en nog veel meer voordelen zult ervaren. Heb je een wens om af te vallen, een zwangerschapswens of heb je vage klachten en wil je weten hoe jouw hormonen ervoor staan?

circle-logo
Esther

Mensen die mij echt kennen weten dat...

.. Ik heel rustig overkom, maar eigenlijk super ongeduldig kan zijn.
.. ik graag een paar keer per week door het bos skeeler of wandel.
.. heel impulsief ben en soms een beetje afgeremd moet worden.
.. het heerlijk vind om een ontspannen avondje met mijn man of vriendinnen naar de sauna te gaan.
.. helemaal gek ben op mijn kinderen en alles voor ze over heb.
.. ik het heel erg leuk vind om foto’s te maken. Het liefst van mijn kinderen en van de natuur.
.. mijn guilty pleasure een reep original Milka chocolade is. Als ik het eet ben ik super gelukkig, daarna heb ik spijt dat ik ‘m meteen helemaal heb opgegeten.
.. ik pas sinds een jaar vis eet en het echt moest leren eten. Nu kan ik bepaalde vissoorten waarderen.
.. ik een echt familiemens ben en in mijn tienerjaren 5 keer naar Groningen ben gefietst met neven en nichten.

En nu ben ik benieuwd naar wie jij bent en wat jouw verhaal is.
Wil je het met me delen?